Amerikanska pannkakor
Gårdagens middag, riktigt smaskens! men som all pannkaka tycker jag de är mer efterrätt än middag! Men nån gång ibland funkar ju.
Amerikanska pannkakor, 4 port
2 stora ägg
4 dl filmjölk 3%
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2-1 tsk salt
2 msk smält smör
smör till stekning
Till servering
Lönnsirap
Färska bär
Blanda ägg och filmjölk. Rör i hop de torra ingredienserna för sig och sikta ner i ägg- och filblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Blanda smeten väl, den skall vara riktigt kletig för att inte flyta ut så mycket vid stekning. Stek pannkakorna i rikligt med smör på bägge sidorna. Ha inte allt för hög värme vid stekningen, pannkakorna behöver lite tid att resa sig. Räkna med knappt en dl smet per pannkaka
Amerikanska pannkakor, 4 port
2 stora ägg
4 dl filmjölk 3%
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk strösocker
1/2 msk vaniljsocker
1/2-1 tsk salt
2 msk smält smör
smör till stekning
Till servering
Lönnsirap
Färska bär
Blanda ägg och filmjölk. Rör i hop de torra ingredienserna för sig och sikta ner i ägg- och filblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Blanda smeten väl, den skall vara riktigt kletig för att inte flyta ut så mycket vid stekning. Stek pannkakorna i rikligt med smör på bägge sidorna. Ha inte allt för hög värme vid stekningen, pannkakorna behöver lite tid att resa sig. Räkna med knappt en dl smet per pannkaka
Kommentarer
Trackback